Ons verhaal

Wij zijn Susanne de Waard en Angela Melkert, initiatiefnemers van het ouderinitiatief VLAS Oudewater.

VLAS staat voor Verbinden, Leren, Aandacht en Spelen. Vier belangrijke aandachtspunten die wij als ouders van een kind met een extra zorgvraag misten in onze gemeente Oudewater.
Misschien heeft u al eens over ons gehoord?

VLAS is een groep van ouders met kinderen met een extra zorgvraag. Deze groep is ontstaan nadat er voor mijn dochtertje (Angela) hulp nodig was.
Dit kon de gemeente Oudewater ons niet bieden. Na aankloppen bij Stadsteam Oudewater bleek het voor hen ook erg moeilijk om antwoord op mijn hulpvragen te vinden. Na flink aan de bel getrokken te hebben ben ik uiteindelijk in gesprek gegaan met de leidinggevende van Stadsteam Oudewater.
Samen met haar hebben we gekeken naar wat er goed en minder goed ging m.b.t. het behandelen van zorgvragen bij Stadsteam Oudewater en de gemeente, en wat we hieraan konden doen. We bedachten een plan om ouders bij elkaar te brengen en zo de verbeterpunten in kaart te brengen. Zo werd VLAS geboren.

Susanne en ik hebben veel ouders benaderd en zijn een Facebookgroep begonnen. Deze heeft inmiddels al 85 leden. Dit zijn veelal ouders met een kind(eren) met een extra zorgvraag. We werken voor en achter de schermen samen en met Stadsteam Oudewater aan activiteiten, meer bewustwording binnen de samenleving, en proberen een fijne plek te zijn om elkaar op te zoeken en verbinding met elkaar te vinden.

Inmiddels hebben wij al veel verschillende activiteiten voor onze kinderen en ouderavonden voor de ouders georganiseerd.
Met verenigingen zijn al verschillende plannen gemaakt, zoals de muziekles in het Muziekhuis, prikkelarme uurtjes bij Oudewater Vitaal en de Heksenketel etc.

Ook hebben wij in samenwerking met het Stadsteam al verschillende verbeteringen en veranderingen besproken en doorgevoerd in werkgroepjes, en zijn we bezig een zwemles+ en een BSO+ in Oudewater te realiseren.

Voel je welkom bij onze community en word lid van onze Facebookgroep VLAS Oudewater!
Tevens bent u van harte welkom bij de VLAS-talk avonden om kennis met ons te komen maken, of neem deel aan de volgende activiteit (zie onze kalender: Welkom bij VLAS Oudewater).

Liefs, Susanne en Angela

Foto Susanne en Angela